Flexibel bouwen

Omdat niet iedereen dezelfde wensen heeft, werkt Finnla met verschillende methodes om de bouw te organiseren. Eventuele tussenvormen op de onderstaande bouwmethodes zijn in overleg geheel op uw specifieke wensen af te stemmen.

Sleutelklare bouw

De meeste van onze opdrachtgevers kiezen voor deze comfortabele uitvoeringswijze waarbij Finnla de gehele bouw van uw woning realiseert, inclusief de complete binnen- en buitenafwerking. Wij verzorgen de complete bouw en leveren de woning turn-key (sleutelklaar), geheel naar uw wensen, op.

Casco bouw

Kiest u voor deze methode, dan verzorgen wij de leverantie van alle op maat gemaakte bouwmaterialen en realiseren we de casco opbouw van uw woning. Dat wil zeggen: vanaf de fundering tot aan het weer- en winddicht maken. De verdere afwerking aan binnen- en buitenzijde van uw woning regelt u dan in eigen beheer.

Bouwpakket inclusief persoonlijke begeleiding

Heeft u besloten om daadwerkelijk zelf uw huis te bouwen, ook dat kan. Finnla levert u alle bouwmaterialen op maat voor de opbouw van uw woning. Dit is een pakket exclusief fundering, dakbedekking en materialen zoals sanitair, keuken, centrale verwarming, elektrische installatie, loodgieterswerk en tegelwerk. We leveren niet alleen een compleet pakket materiaal op maat, maar zetten tijdens de bouw een gespecialiseerde uitvoerder in voor persoonlijke begeleiding en assistentie.

Bestelling materialen

Nadat de bouwvergunning verleend is gaan wij over tot de uitvoering van uw woning. De eventuele pre-fabricage vindt voor een groot gedeelte plaats in een van onze fabrieken. Passend binnen de bouwplanning van uw woning leveren wij de benodigde materialen tijdig aan op de bouwplaats.

Werktekeningen

Als aanvulling op de eerder vervaardigde bestektekeningen worden werktekeningen vervaardigd, dienende als extra informatie tijdens de opbouwperiode. Met name specifieke constructies en/of aansluitingen worden hierin nog eens uitvoerig belicht.

Detailtekeningen

Als aanvulling op de bestektekeningen worden detailtekeningen vervaardigd, dienende als extra informatie tijdens de opbouw periode. Met name specifieke details van uw woning worden hierin nog eens uitvoerig belicht.

Productietekeningen

Fabricage- en opbouwtekeningen van alle wanden. Overeenkomstig deze tekeningen worden door onze fabrieken uw wanden gedeeltelijk of volledig geprefabriceerd. Elk bouwdeel krijgt zijn eigen codering zowel op het element zelf als ook op de tekening. Deze manier van werken garandeert u de bouwsnelheid alsmede het voorkomen van eventuele fouten bij de opbouw van uw woning.

Materiaallijsten

Van alle in het bouwpakket begrepen materialen worden materiaalstaten vervaardigd waarin exacte aantallen en afmetingen worden vermeld. Deze materiaalstaten geven u niet alleen een gedetailleerd overzicht van al uw materialen, maar laten u tevens zien waar u in uw woning de diverse materialen toe dient te passen.

Voorbeelden ter inspiratie