Milieuvriendelijk

Duurzaam bouwen in hout

De vele nuttige eigenschappen van het natuurproduct hout maken al snel duidelijk dat we te maken hebben met een allround talent. Door bij de bouw van uw huis samen te werken met Finnla kunt u optimaal genieten van al het goede dat hout te bieden heeft. Dag in dag uit en dat vele jaren lang.

Milieukeurmerk

Al het hout wat toegepast wordt in Finnla bouwwerken voldoet uiteraard aan strenge duurzaamheidseisen zoals o.a. een milieukeurmerk zoals keurhout, Komokeur, het FSC keurmerk en het PEFC keurmerk.

Energiebesparing

Geen andere bouwstof zorgt zo consequent voor energiebesparend wonen als hout. Bomen groeien immers voor een groot deel dankzij zonne-energie. Omdat een boom bij normale groei weinig energie verliest, kunnen we hout gerust echte energiebundels noemen.
Hout neemt de temperatuur van de ruimte aan en zorgt voor een warm en aangenaam gevoel. Een houten woning warmt snel op en kent een minimaal energieverlies. Finnla woningen worden ontworpen en gebouwd met het oog op de toekomst. Het is dan ook logisch dat ze voldoen aan alle regels en wetten op o.a. het gebied van energiebesparing.

Wilt u nog een stap verder wat betreft energiebesparing en duurzaam bouwen. Met Finnla realiseert u zelfs een volledig passiefhuis. Iedere tussenvorm is uiteraard ook mogelijk waarbij bepaalde milieuvriendelijke en duurzame toepassingen worden opgenomen. U kunt hierbij o.a. denken aan zonnepanelen, een warmtepomp of een sedum/groendak.

Een optimaal leefklimaat

In de zomer niet te warm. In de winter niet te koud. Een houten huis houdt warmte en kou buiten en zorgt steeds voor een aangename binnentemperatuur. Daarnaast reguleert hout voortdurend de relatieve vochtigheid in uw woning en zorgt het gelijktijdig voor een gezond woonklimaat. De houten wanden filteren ook nog eens mogelijk schadelijke stoffen van buiten en ze regelen het zuurstofgehalte. Een Finnla woning is daarom ook uitermate geschikt voor mensen met een allergie.